16 juni 2014
19:30

Vitå BK

Referat: Unbyns IF - Vitå BK

Lite med kniven på strupen går vi ut till en avgörande match om vi skall få lite häng i tabellen. Vi startar med Patte i mål, backlinje frv Danne, Niclas, Aidan och Blurk. Mittfältet frv Linus, Petter, Simon och Walle. Framåt Martin och Adde.Avbytare: Anttila, John, Lundmark, Nordan.

Matchen inleds jämt men utan riktigt bra chanser. Vi pratade om att försöka få fler kombinationer på mitten och lite lugnare spel. Tyvärr kan Vitå ta ledningen efter en 20 minuter där deras längd vinner en tilltrasslad situation framför mål. Vi känner ändå att vi kan hota dom i djupet och fortsätter mata på. Vi kan göra 1-1 efter en frispark från höger som Aidan slår in och Adde möter med huvet fint. Ganska snart gör vi 2-1 genom Walle fint assisterad av Simon. Sen får vi 3-1 innan paus då vi får ett uppspel på Adde som täcker fint och vinklar ut den till Walle som stormar fram och återigen kan lägga in den i bortre hörnet. Skönt innan paus! Vi har en del chanser som vi missar men halvlekens prestation står kanske Patte för då han med fingernageln tippar ett skott från deras bäste.

I andra tar vi över matchen helt och skapar chans på chans. 4-1 gör Martin efter en kraftfull rusch av Petter som kan spela in på bortre stolpen där Martin kan lägga in den. 5-1 kommer av Martin efter samspel med Adde. Till det skall läggas ett par frilägen (bla Martin). Inspel som sånär nås. Dom har en bra chans där Patte avvärjer samt några inlägg. Per har ett skottläge där han inte får träff. John har först en slalomaktion där han kanske blir lite överraskad att han kommer fram så lätt så skottet blir inte bra, sen ett till läge. Lundmark är också nära att näta. Har säkert glömt nån.

Bra spel raktigenom i en match som inte är speciellt tempostark. Men kul att alla kommer igång. Inhopparna gör fina prestationer liksom försvaret som är säkert. Patte skall ha lite rosor. Och så naturligtvis att vi är giftiga framåt och det lossnar för Walle - bra inför kommande matcher.